Jag använder olika mediern nästan hela tiden jag är vaken. Jag använder allt från mobil och dator till tv och radio, jag läser även böcker och tidningar.Jag använder det för att ta reda på saker som händer i världen, för att hålla kontakten med vänner och för att ständigt vara uppdaterad vad som händer i alla sociala medier. De sociala medier jag använder är Facebook, Instagram, Twitter och så läser jag Aftonbladet och vissa bloggar. Jag lägger ungefär sex timmar om dagen på olika medier. Men det varierar hur mycket jag använder de olika medierna beroede på vad det är för veckodag. Jag är inte alls lika mycket inne på internet på vardagarna eftersom jag går i skolan. Jag har gjort ett diagram som visar hur mycket jag använder medier på en vecka. Diagramet finns längst ner på det här inlägget.
 
Jag tycket att jag har på tok för hög mediekonsumtion, jag tar upp mobilen allt för måga gånger på en dag utan att jag ens tänker på det. Jag går in på facebook utan att tänka på att jag var inne för fem minuter sen. Att jag lyssnar på musik och radio gör inte så mycket utan det kan snarare vara bra att lyssna men ibland behöver hjärnan vila och då är det bra att bara ha det helt tyst utan radio eller annan musik. Ett bra sett att koppla av är att läsa en bok istället. Det ka vara väldigt avslappnande och man kan bli väldigt lugn av det. Jag önskar att jag kunde låta bli att titta på min mobil hela tiden utan att kanske kolla på den varannan timma, och när jag gör det så kan jag kolla igenom alla sociala medier sen lägga jag bort mobilen helt i två timmar och sedan ta upp den igen. Det hade varit mycket bätte än att göra som jag gör nu, kolla mobilen var femte minut. Jag tror det är betydligt fler än bara jag som har samma problem, jag tror att de flesta tycker att de har för hög mediekonsumtion.
 
Jag har läst fyra olika artiklar som handlar om människor och dess höga mediekonsumtion och jag känner verkligen igen mig. Jag blir stressad om jag inte har min mobil i närheten eller om jag inte har tittat på den på ett tag. Det känns då som att jag missat massor och det känns som det är hur många som helst som vill få tag i mig men oftast är ju fallet inte så utan att när jag väl tittar på mobilen så har det inte hänt nåonting alls. Jag tror verkligen att människor kommer att få större och större problem ju mer mediekonsumtionen ökar. Folk kommer att få svårare att koncentrera sig på grund av att de hela tiden tänker på vad som kan ha hänt på mobilen. Man kommer ävern sitta uppe på nätterna för att hålla koll på mobilen på så sätt får man aldrig ro. Vi måste helt enkelt försöka minska våran mediekonsumtion. 
 
 
 Kolla även den här videon. Den stämmer verkligen.