Näthat mot kvinnor
 
Efter jag hade tittat på den här filmen så blev jag så otroligt arg! Jag förstår verkligen inte hur människor kan vara så hemska och skriva så vidriga saker till en person. Min första reaktion på det här är att det på något sätt måste stoppas. Vi kan inte tillåta att folk får stå ut med sånna hat, hot och trakasserier. Jag kan verkligen inte förstå hur det måste kännas att bli drabbad av näthat, men jag kan tänka mig hur hemskt det ksulle va och hur mycket det skulle påverka än. Man skulle ständigt gå runt och va rädd. 
 
Jag tror att det är flest kvinnor som utsätts för näthatet än män, anledningen till detta vet jag inte men jag skulle kunna tänka mig att det beror på att de flesta som utsätts för näthat blir det pågrund av att det har väldigt starka åsikter om någonting. Det är även väldigt många ofentliga människor som drabbas. Just för att det kanske berättar mycket om sitt liv och deras tankar osv.. Jag tror även att många män anser att kvinnor är mycket svagare och underlägsna jämfört med män. Jag tycker det är så otrroligt fel av män som tänker så. Kvinnor är inte underlägsna emot män, och alla har lite stor rätt att klä sig hur man vill, tycka vad man vill och säga vad man vill oavsätt kön. Det ä just därför vi har yttreandefrihet i sverige. För att få uttrycka sina åsikter. 
 
Detta kan bli problematiskt i demokratin då sverige som sagt har yttrandefrihet och om man ska utsättas för näthat varje gång man skriver en åsikt så kommer ju folk tillslut att bli rädda för att skriva saker. Det i sin tur leder ju till att de som har en åsikt om något kommer i skymundan och inte vågra yttra sig trors sin yttrandefrihet. Näthatet kan inte fortsätta såhär, vi måste försöka få ett slut på det eller hitta ett bättre sätta att spåra de människor som skriver näthatet för att människor ska inte kunna sitta bakom en dator och skriva saker och sen tro att de kan komma undan med det. 
 
Nätkärlek
 
Jag tycker att alla borde gå in på den här sidar och skicka ett anonymt brev till någon. 
 
Jag tycker att Jesper Eriksson som tog intiativet till sajten nätkärlek gjorde något så himla bra! Mer nätkärlek åt folket! Sajten borde uppmärksammas mer för det är verkligen en så otroligt bra sida. Just eftersom den är anonym så tror jag att folk verkligen skulle skicka många kärlektsmail till nära och kära och även till sånna som man är lite rädd att prata med på riktigt.
 
Jag har aldrig sett en sajt som liknar denna. Däremot har jag sett på vissa sociala medier att det är folk som verkligen avgudar vissa människor och kastar kärlek över dem. Det skriver långa texter till kändisar om hur mycket de älskar dem och vilken stor förebild de är. De skriver massvis med bra saker om dem. Det måste va sånna saker som kändisar verkligen blir glada av. Att de får höra att folk faktiskt gillar vad det gör.
 
Jag har själv aldrig använt mig av nätkärlek förens i dag. Jag använde sajten och skickade ett mail till min pojkvän där det stod hur mycket jag uppskattade honom och hur glad jag var att jag hade honom. Det är sånna småsaker som gör vardagen lite bättre. Så sprid den här sajten! Skicka till era föräldrar, era vänner, era flickvänner och pojkvänner och till era syskon och till hela världen! Mer nätkärlek åt folket!

 

Klicka på hjärtat!!!!